Backoffice

De backoffice is het algemene beheer van PressPOS.

Hieronder een beknopt overzicht van de voorziene functies.

Klanten

Hier kunt u de gegevens bijhouden van klanten voor wie u een klantenkaart wenst te openen. Naast de gegevens van de klanten, kunt u ook alle geregistreerde verkopen op de klantenkaart bekijken. U kunt hiervan eenvoudig een factuur aanmaken.

Leveranciers

Bijhouden van de leveranciersgegevens.

Verder kunt u hier ook bestelvoorstellen mee aanmaken. Een bestelvoorstel wordt aangemaakt uitgaande van de aanwezige stock en de gewenste stock van een artikel. Is de aanwezige stock van een artikel onder de gewenste stock, zal het artikel op het bestelvoorstel staan. Op die manier maakt u op enkele seconden uw bestellingen voor rookwaren, snoepgoed enz…

Artikels

Bijhouden van uw artikelgegevens.

Hiermee kunt u nieuwe artikels aanmaken, prijzen wijzigen, stocklijsten opvragen enz…

Uiteraard zal ook automatisch de stock van uw artikelen worden bijgewerkt wanneer u verkoopt of wanneer u een levering binnenkrijgt.

Verder is mogelijk : speciale verkoopprijs afhankelijk van de dag (handig voor bijvoorbeeld de weekend-kranten), speciale verkoopprijs afhankelijk van de gekochte hoeveelheid (bijvoorbeeld bij fotocopy’s). Ook artikels met een dubbel BTW-% kunt u opgeven.

Verder kunt u ook verpakkingen aanmaken : een verpakking is een artikel dat bestaat uit een aantal andere artikels. Meest voor de hand liggend voorbeeld hiervan is een farde sigaretten, maar u kunt dit vrij uitbreiden naar andere artikels.

Merk ook op dat u van bij de start een basis artikelbestand zal krijgen. Op die manier heeft u onmiddellijk al een bestand dat de courante rookwaren, persartikelen… bevat.

Persleveringen

Hiermee kunt u dagelijks uw ontvangen pers opgeven en de onverkochten raadplegen. Ook hier is alles in het werk gesteld om dit zo snel en zo vlot mogelijk te kunnen doen.

Opmerking : voor het opgeven van de ontvangen titels met hun aantallen hebt u de hele dag de tijd, het is dus niet noodzakelijk dat dit al gebeurd is vooraleer u begint te verkopen.

Ook wanneer de barcode van een artikel wijzigt, zal dit hier automatisch doorgevoerd worden.

U kunt de verzendingsnota’s van AMP, Imapress en Tondeur importeren in PressPOS.

Speelpotten

PressPOS bevat een ideale tool voor het beheer van uw winkel-speelpotten. U kan bijhouden wie deelneemt aan een speelpot en of de winst/inzet al dan niet werd (uit)betaald. U kan naast naam en adres van de klant ook zijn emailadres bijhouden. Al deze gegevens kunt u makkelijk exporteren naar Excel om op die manier de gespeelde nummers door te mailen naar de deelnemers.

Statistieken

Volgende statistieken zijn o.a. voorzien : verkoop hitlijst van een artikelgroep, verkoopstatistieken van 1 bepaald artikel, omzetevolutie van een artikelgroep, klantenbezoek, gebruikte betaalwijzes…